• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۸۸۲۰۳
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۶
سیاسی » عمومی
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه :

 باید ذهنیت جامعه را درباره " عزت کار " اصلاح کنیم

کارشناس مسایل استراتژیک حمایت از تولید ملی را راهکار پیشرفت کشور دانست ­و گفت:­ باید به سمت اصلاح فرهنگ جامعه­ مبتنی بر کار و تلاش به جای نگاه غیرواقعی به درآمدهای نفتی ­­حرکت کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا­ و سیما،­ محمد حسن­ ­قدیری ابیانه در سخنانی­ پیش از خطبه های نماز جمعه با محوریت موانع و راهکارهای حمایت از تولید ملی تصریح کرد : کشوری نفت خیز هستیم که بیش از صد سال از صنعت­ استخراج نفتمان می گذرد و این در حالی است که انرژی نفت در پیشرفت کشورها بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: هر کشوری که دارای­ ثروت نفت­ و گاز باشد یعنی اهرمی بزرگ در اختیار دارد­ و می تواند از این اهرم به نحو مناسبی استفاده کند.
دیپلمات اسبق کشورمان­ خاطرنشان کرد : سیاست استعمار این بود که این اهرم را از ما بگیرد و به ضد اهرم تبدیل کند، همان طوری که این کار را نیز کرده است چرا که ما باید اکنون در شرایطی بودیم که غرب را تهدید به تحریم نفت می کردیم اما امروز آنها هستند که ما را تهدید به نخریدن نفت یا کاهش میزان فروش نفت می کنند.
قدیری ابیانه ادامه داد: اگر این تهدید غرب اجرایی شود ما در تامین نیازهایمان دچار مشکل خواهیم شد.وی در تشریح چگونگی عملکرد غرب در تبدیل نفت به یک ضد اهرم در مقابل ایران نیز گفت: استراتژی دشمن در این راستا دو بعد اساسی داشت ؛ بُعد اول آنکه برای در دست نبودن این اهرم و ناتوانی در استفاده به نفع کشورمان گفتند تمامی کشورهای نفت خیز باید نیازمند فروش نفت خام باشند و در این جهت نباید تولید ثروت داشته باشند و در نتیجه نباید کار کنند ، لذا باید فرهنگ کار را در این کشورها از بین برد.
کارشناس مسایل استراتژیک در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از کارکردهای مهم حکومت هایی چون شاه ملعون ویا آل سعود و حکومت های دست نشانده پیاده­ کردن همین سیاست هاست.
وی با بیان اینکه غرب و آمریکا سعی در خراب کردن فرهنگ کار در ایران داشتند، تصریح کرد: ما هنوز هم نبود فرهنگ کار در کشور رنج می بریم و امروز خیلی ها باور دارند که بهترین کار تفریح هست، لذا اگر ما بتوانیم این ذهنیت را اصلاح و اسلامی کنیم خیلی از مسایل حل خواهد شد.
قدیری ابیانه یکی از روش های آمریکا در جهت از بین بردن فرهنگ کار در کشورهای جهان سوم را تاثیر عامل شانس در موفقیت خواند و افزود: این در حالی است که خودشان از ملت آمریکا به عنوان مردمی پرکار نام می برند ، ما باید اعتقاد داشته باشیم که موفقیت و پیشرفت ؛شانسی و برحسب اتفاق بدست می آید.
سفیر اسبق ایران در مکزیک­­ در خصوص بُعد دوم استراتژی دشمن گفت:­­ یکی دیگر از سیاست های دشمن این بود که نباید درآمدهای حاصل از نفت در عمران، آبادانی و ایجاد اشتغال و تولید بکار گرفته شود و این ثروت هم باید از دست ما خارج شود.
وی درباره راه حل دشمن مبنی بر خروج این ثروت از چنگ کشورهای جهان سوم خاطرنشان کرد: روش دشمن این بود که ما را مصرف گرا کنند و ما ثروت مان را در کالاهای مصرفی و مستهلک از دست بدهیم.
قدیری ابیانه ادامه داد: همچنین دشمن درباره بازگشت ثروت ملی مان به جیب خود سیاست مصرف کالای خارجی به جای کالای داخلی را در پیش گرفت و دراین­ راستا کار فرهنگی و تبلیغاتی کردند تا مصرف و خرید کالای خارجی به نشانه تشخص اجتماعی تبدیل شود و متاسفانه ما اکنون دچار­ چنین فرهنگی شده ایم.
وی با انتقاد از سهم زیاد کالای خارجی در بازار مصرفی 80 میلیونی ایران گفت: به استثنای پز خرید کالای برند، مردم به هنگام خرید کالا قیمت و کیفیت را در نظر می گیرند .
وی ادامه داد: زمانی که بنجُل ترین و بی کیفیت ترین کالاهای جهان کالای ژاپنی بود، اما مردم ژاپن برای حمایت از تولیدکننده جنس گران و بی کیفیت ژاپنی را به جنس مرغوب و ارزان خارجی ترجیح دادند. منتها این حمایت منجر به سوء استفاده تولیدکننده در تولید کالای بی کیفیت نشد،بلکه تولید کنندگان ژاپنی نیز تلاش کردند وکار به جایی رسید که امروز اگر کسی بخواهد از جنس مرغوب صحبت به میان آورد، می گویند ؛این کالا اصل ژاپن است .
قدیری ابیانه گفت: اگر جنس ایرانی مرغوب تر و با قیمت مناسب تر ­باشد، ما جنس ایرانی می خریم، اما اگر جنس نامرغوب داخلی را به کالای مرغوب خارجی ترجیح دادیم، آن زمان هنر کرده و به وظیفه مان عمل کرده ایم اما تولید کننده نیز باید به وظیفه خود عمل کند.
وی افزود: برای عدم سوء استفاده تولیدکننده از میل به خرید کالای ملی نیز باید جنس مرغوب تر را خریداری کنیم تا بین تولیدکنندگان داخلی نیز رقابتی در جهت تولید باکیفیت تر صورت گیرد، اما این موضوع باید از طریق رسانه ها و سایر راه های ارتباطی به مردم گفته شود که در انتخاب بین کالای داخلی و خارجی ملاک تنها قیمت و مرغوبیت نیست بلکه باید بدانیم که در حال انتخاب تقویت ارزش پول ملی خود هستیم یا کشور دیگر.
سفیر اسبق ایران در مکزیک در ادامه خاطرنشان کرد : یادمان باشد که می خواهیم با خرید کالایی برای مردم کشور خودمان اشتغال ایجاد کنیم و یا برای کشوردیگر، آیا اقتصاد خود را تقویت می کنیم­ یا اقتصاد کشور دیگر ؛ لذا این یک انتخاب است.
وی ادامه داد: ما باید به فکر اقتصاد ، تولید و اشتغال هموطنان خودمان باشیم.
کارشناس مسایل استراتژیک گفت: خرید کالاهای کشورهایی که ما­ را تحریم کرده اند،­وسایل یدکی هواپیماهای مسافربری را به ما نمی فروختند که حتی سقوط هواپیماهای ما بیشتر شود و حتی فروش دارو و کالاهای اساسی را به ایران تحریم کرده اند، تشویق تولیدکنندگان خارجی است که کار درستی نیست.
وی با بیان اینکه باید به اقتصاد کشور مبتنی بر تولید باشد تصریح کرد: امسال به نام حمایت از تولید کالای داخلی نامگذاری شده است­ و این حمایت فقط از جانب مصرف کننده نیست بلکه تولیدکنندگان مانیز باید با افزایش کیفیت و کاهش هزینه های تولید از کالای داخلی حمایت کنند.
قدیری ابیانه مصرف کننده را پایه و اساس حمایت از تولید ملی دانست­ و ادامه داد: اما دولت ، مجلس و دیگران هم دراین راستا نقش دارند وباید به وظایف خود عمل کنند، اما به نظر می رسد گاهی به وظایف خود عمل نمی کنند.
وی افزود: نقش اصلی را دراین راه مردم ایفا می کنند اما متاسفانه رسانه های داخلی ما در تحقیر کالای ایرانی سنگ تمام می گذارند و در فیلم ها و تولیدات این چنینی با نمایش خودروهای خارجی مدل بالا به تحقیر کالای ایرانی می پردازند.
وی با تاکید بر لزوم رهایی از وابستگی به نفت تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها بر این موضوع تاکید داشته اند که راهکار آن تولید ثروت با استفاده از کار و تلاش و اشتغال است­ و نه مصرف کالای خارجی.
قدیری ابیانه در ادامه گفت :­ سیاست دشمن تحریم کالاهای اساسی و فروش کالاهای غیراستراتژیک ­است ، اینکه کشورهای خارجی برای عقد قرارداد با ایران صف بسته اند برای این بوده که برای مثال فرانسوی ها درخواست ایجاد فروشگاه های زنجیره ای برای فروش لوازم آرایشی بوده است یا ایتالیایی ها خواستار ایجاد فروشگاه های زنجیره ای برای فروش لباس های خود هستند که تمامی اینها به ضرر کشور است.
وی افزود: حتی کشورهای خارجی حاضر به ارایه وام برای مصرف کالاهای خارجی در ایران هستند لذا ما و دولتمردان و مسئولین و هم مردم باید حواسمان جمع باشد که راه رهایی از اقتصاد مبتنی برنفت کارو تلاش از یک طرف و ترجیح مصرف کالاهای داخلی و پرهیز از اسراف از سوی دیگر است.
قدیری ابیانه در ادامه گفت: باید از این ذهنیت خود را نجات بدهیم و آن اینکه متاسفانه تصور مردم از درآمدهای نفتی صدها و گاه هزاران برابر واقعیت است.
وی با اشاره به جلسات متعدد در سراسر کشور و اخذ دیدگاه های مردم در این باره یادآور شد:­ یکی از پرسش های مردم این است که با توجه به نفتخیز بودن ایران چرا با وجود درآمدهای نفتی ما هنوز مشکل اقتصادی ، معیشت ، درمان و اشتغال داریم و فکر می کنند مشکل از نحوه هزینه کرد درآمدهاست.
وی با اشاره به میزان درآمدهای نفتی و درآمدهای عمومی در بودجه امسال و سال های گذشته تصریح کرد: با نگاهی به اعداد­ وارقام نجومی این درآمدها­ و با یک ضرب و تقسیم ساده سهم هر نفر در ماه از مجموع درآمدهای نفتی و عمومی کشور 456هزار تومان­ می شود در حالی که تصور مردم رقمی بسیار بیشتر از این عدد ­است.­لذا ما اشتباه فکر کردیم که می توان با این مبالغ مشکل مسکن، معیشت ، اشتغال ، درمان و رفاه تامین شود؟ نمی شود.­
قدیری ابیانه با بیان اینکه همه اقشار مردم با این تصور اشتباه فکر می کنند که سهمشان بسیار بیشتر از ارقام است ، تصریح کرد: اینها تصوراتی باطل است که باید درست شود.
قدیری ابیانه با اشاره به کمبود درآمدهای و استقراض­ دولت برای اداره کشور تصریح کرد: البته در این میان پرداخت حقوق های نجومی ، اختلاس ، اشرافی گری و حیف و میل جرمی سنگین تر است که نباید اتفاق بیفتد اما اگر هیچ کدام از این ها نیز صورت نگیرد با ماهی صدهزار و یا 456 هزار تومان نیز نیازهای مردم برآورده نمی شود ، لذا معتقدم باید این ذهنیت را در میان مردم واقع گرایانه کنیم.
وی گفت: یکی از­ وظایف صدا­ وسیما و­دولت­ اصلاح این ذهنیت است. کارشناس مسایل استراتژیک­ ­تصریح کرد: پیشرفت کره و­ ژاپن به خاطر ارتباط با آمریکا نبود چرا که آمریکا نیاز به­­ غارت ملت های دیگر دارد ، لذا چه کسی گفته است که رابطه با آمریکا موجب رونق اقتصادی خواهد شد؟­ بسیاری از کشورهایی چون پاکستان­ از این دست نمونه های بارز این غارت ها هستند.
وی گفت:­ ما باید به سمت اصلاح این فرهنگ در جامعه حرکت کنیم که مقدمه آن روشن سازی ذهنیت هاست ، اگر مردم تصورشان ­از درآمدهای نفتی غیرواقعی است یعنی دستگاه های تبلیغاتی­­ کشور ناکارآمد بوده و­ مسئولان و حتی معلمان مانیز کار خود را بدرستی انجام نداده اند.
محمد حسن قدیری ابیانه در پایان خاطرنشان کرد: با این درآمدها نمی توان پیشرفت کرد وباید کار کنیم و در این راستا باید فرهنگ سازی شود، چراکه در اسلام کارکردن عزت است، اما من فیلم و سریالی ندیده ام که درآن از سخت کارکردن با عنوان جان کندن و یا خرکاری نام نبرند، لذا ما باید کار را عزت بدانیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)